Melding in de ruimte

Het in/uitschakelen van een melding in de ruimte is voorbehouden aan systeembeheerders en de beheerders van de ruimte.

De meldingen, een optie die per ruimte kan worden ingeschakeld, wordt onmiddellijk bij de leden van een ruimte geactiveerd wanneer er inhoud toegevoegd wordt. Deze melding kan worden aangezet:

  • ofwel voor de coördinatoren en beheerders van de ruimte
  • of voor de deelnemers en lezers van de ruimte
  • of voor alle leden, ongeacht hun rol

Zoals de meeste meldingen, activeert het ook een e-mail naar de beoogde mensen, behalve de gebruikers die de melding van nieuwe inhoud zouden hebben uitgeschakeld.

Meldingen in de ruimte in-/uitschakelen

Ga naar de instellingen van de ruimte en vink de gewenste opties aan.

Notification d'espace

De ruimte-melding leent zich niet voor alle soorten ruimtes. In feite, wanneer die ingeschakeld is voor alle leden van een ruimte, ongeacht hun rol, bestaat het risico dat een groot aantal e-mails worden gegenereerd wanneer er veel deelname is in de ruimte.

Het kan nuttig zijn in de volgende gevallen:

  • Wanneer je de rol van gebruikers verandert van alleen-lezers naar deelnemers in een ruimte, is dat een manier voor coördinatoren en beheerders om in realtime geïnformeerd te worden over nieuwe publicaties, om deze inhoud snel op te pikken en hun kwaliteit te controleren (metadata, tags, belang van de inhoud).
  • Aan het begin van het project worden beheerders en coördinatoren voorzien van informatie over nieuwe inhoud, en kunnen ze op die manier een uitwisseling met de deelnemers opstarten en hen aanmoedigen.
  • In een ruimte specifiek voor ondersteuning is het mogelijk om snel te reageren.

Aan de andere kant, als het wordt gebruikt in ruimtes met een groot aantal gebruikers en met veel gedeelde inhoud, loopt men het risico op dat er hinder gecreëerd wordt en dat de mensen negatieve gevoelens zouden hebben over de werking van het platform.