Een ruimte sluiten of verwijderen

Het sluiten of verwijderen van een ruimte is enkel voorbehouden aan beheerders van de ruimte en systeembeheerders.

Een beheerder kan een ruimte sluiten of verwijderen. Deze twee opties worden weergegeven door te klikken op het tabblad 'Ruimtes' in de beheerdersinterface.

fermer ou supprimer un espace

Een ruimte sluiten

Dit zal als resultaat hebben dat:

  • de ruimte niet langer beschikbaar is voor deelname: het is daarom niet meer mogelijk om in deze ruimte te posten
  • de ruimte niet meer toegankelijk is, zelfs voor de gebruikers die er lid van waren (de ruimte verdwijnt uit de navigatie)
  • de inhoud nog altijd beschikbaar zal zijn via een zoekopdracht voor al diegenen die lid waren van de ruimte

Het sluiten van een ruimte archiveert niet automatisch de inhoud van deze ruimte, dit is een actie die later kan worden uitgevoerd met bulkacties.

Een ruimte verwijderen

Dit zal als resultaat hebben dat:

  • de ruimte volledig van het platform verdwijnt. Om deze actie uit te voeren, moet alle inhoud van de ruimte worden gewist op voorhand.

In bepaalde gevallen kan er een foutmelding verschijnen bij het verwijderen, hoewel de ruimte leeg lijkt te zijn. Sommige ontwerpen, gearchiveerde of ongeldige inhoud is misschien nog aanwezig. Gebruik de juiste filter in de bibliotheek van de ruimte om die inhoud te vinden en te behandelen.