Een gebruiker uitschakelen en verwijderen

In Elium kan een gebruiker zijn/haar account niet persoonlijk verwijderen of uitschakelen. Alleen een systeembeheerder heeft de mogelijkheid om een profiel uit te schakelen.

Een gebruikersaccount uitschakelen

Wat zijn de gevolgen?

  • Een uitgeschakelde gebruiker kan niet meer inloggen.
  • Hij/zij is niet zichtbaar op het platform.
  • Zijn/haar profiel wordt gearchiveerd.
  • Zijn/haar bijdragen worden gemarkeerd met een symbool dat aangeeft dat hij/zij niet meer actief is.

Deze optie is beschikbaar via het menu 'Opties' op het tabblad 'Gebruikers' in de beheerdersinterface.

opties op les utilisateurs

Een uitgeschakelde gebruiker kan op elk moment opnieuw worden ingeschakeld.

Verwijder een gebruikersaccount

Om GDPR-conform te zijn, is het ook mogelijk om een gebruiker permanent te verwijderen.

  1. De account van de gebruiker uitschakelen
  2. Klik opnieuw in het menu "Opties" van het tabblad "Gebruikers" in de beheerdersinterface
  3. Klik op "Permanent verwijderen"
  4. Een pop-up venster wordt geopend om de laatste actie voor verwijdering te bevestigen
  5. Door op "OK" te klikken, wordt het gebruikersprofiel permanent verwijderd

opties op les utilisateurs

Deze actie is absoluut onomkeerbaar. Nadat een gebruiker is verwijderd, wordt alle persoonlijke informatie volledig uit onze database verwijderd en kan deze niet meer worden hersteld.

Deze actie verwijdert enkel de persoonlijke gegevens van de gebruiker en niet de inhoud of activiteit van de gebruiker op het platform. Als je de inhoud of activiteit van die gebruiker wil verwijderen, moet je dit handmatig doen.

Het gebruikersprofiel zal nu getoond worden met de gebruikersnaam “Anonieme Gebruiker” en zal geen profieldetails hebben. Maar het is belangrijk om te weten dat overal waar de gebruiker werd vernoemd, de gebruikersnaam nog steeds zichtbaar is, zoals ervoor.