Bewerk een inhoud simultaan

Om een Story bij te werken moet je:

  • de auteur van deze inhoud zijn
  • toegangsrecht hebben van niveau deelnemer "bijdrager" of hoger in de ruimte waar inhoud wordt gedeeld
  • systeemrechten hebben van het niveau "co√∂rdinator" of hoger.

Simultaan bewerken en conflictbeheer

Het systeem laat het gelijktijdig bewerken door verschillende deelnemers niet toe. De bewerkingsknop wordt in het grijs weergegeven wanneer een andere gebruiker de Story bewerkt. Bovendien, wanneer je op de knop Bewerken klikt, zal het systeem een bericht weergeven om je te waarschuwen dat een andere gebruiker het document al aan het bewerken is en kan je onderaan de Story de naam zien van de gebruiker die aan het wijzigen is.

co-editie conflict

Indien je de inhoud toch gaat bewerken, wordt een conflict-beheersysteem opgezet:

  • De eerste actieve deelnemer slaat de inhoud op en verlaat de Story (zonder te weten dat een andere gebruiker aan dezelfde inhoud werkt).
  • Op het moment dat de eerste versie wordt opgeslagen, krijgt de tweede deelnemer een foutmelding

co-editie conflict